O kávě

 Původ kávy Dak Lak

Naše káva pochází z horských provincií Dak Lak a Da Lat ležící v jižním a středním Vietnamu. Tyto provincie jsou známé pro rozlehlé kávové plantáže, které produkují tu nejkvalitnější kávu ve Vietnamu. I díky kvalitě kávy z těchto provincií se stala káva jednou z nejdůležitějších komodit ve Vietnamu, na které je obživou závislých až milión místních obyvatel.

Původ pěstování kávy v provincii Dak Lak je zahalen legendami. Říká se, že všechny kávovníky v provincii pochází ze zrn, které si vybral místní druh cibetky, živící se jen těmi nejchutnějšími kávovými zrny. Skutečností je, že provincie Dak Lak je dodnes centrem obchodu s kávou a na jejím území se ročně konají různé festivaly oslavující tuto komoditu.

 

  • sběru se účastní i mladší členové rodiny
  • Farmáři Cuong a Duc při sběru
  • Coffea Canephora
  • kontrola kvality před balením
  • výhled z farmy
  • oddělovač
  • plantáž
  • práce před úsvitem
  • navštívení místní pražírny
  • zrna před převozem
  • členění mokrým procesem
  • členění kávy
  • sušení
  • sušení kávy
  • Zrnka po sklizni
  • Cuong a Long
daklak-circle