Publikováno

O rodinné bageterii Banh Mi Makers

Banh Mi Makers

I díky tomu, že dodáváme kávu, máme příležitost, se dozvědět více o našich unikátních zákaznících. Jedním z nich je i rodinný podnik Banh Mi Makers. Na otázky nám tentokrát odpovídal Huynh, jeden ze zakladatelů a manažér nově otevřené pražské pobočky na ulici Palackého 11.

Kdy vznikla vaše první pobočka a jak vznikl váš koncept?

První pobočka vznikla v roce 2015 v obchodním centru Bílá labuť. V roce 2016 jsme se následně přesunuli na pobočku v ulici Dlouhá, která funguje dodnes. Ke konci roku 2017, kdy jsme pracovali 6 měsíců na rekonstrukci, jsme otevřeli druhou pobočku na ulici Palackého 11.

Tradiční vietnamské bagety od Banh Mi Makers

Tradiční vietnamské bagety od Banh Mi Makers

denně se upečou stovky baget

denně se upečou stovky baget

V listopadu jste otevřeli na Palackého 11 vaši druhou pobočku, odlišuje se něčím od té první?

Ano, určitě. I díky tomu, že máme mnohem větší kuchyni, můžeme připravovat další vietnamské pokrmy a jídla.

Jaká je charakteristika vietnamské bagety? Co děláte pro to, abyste udrželi autentičnost vietnamských baget ve vašich pobočkách?

Charakteristika naších baget je tvar a tajný rodinný recept. Na autentičnosti si zakládáme. I proto nabízíme zákazníkům čerstvé bagety, které pečeme přímo na prodejně, a to až dvakrát denně.

Denně prodáte stovky baget, a přitom si bagety pečete sami. Kdy tedy začíná váš pracovní den? Proč si bagety nekupujete v českých pekárnách?

Náš pracovní den začíná ve 4 hodiny ráno. Jako první je v kuchyni pekař, který upeče bagety, které jsou následně podávané na oběd. Po obědě zase pečeme, abychom byli připraveni na večer. Důvod, proč nekupujeme od českých pekáren je ten, že nedokážou udělat specifický tvar a chuť našich baget, které jsou opravdu důležité k autentičnosti vietnamských Banh mi.

Je pravda, že Vietnamci převzali bagety od Francouzů? Jak se liší vietnamské bagety Banh mi od francouzských?

Ano, je to pravda. Francouzské bagety mají dlouhý a úzký tvar, vietnamské jsou naopak o něco kratší a oválnější. Oválnější tvar nám umožňuje do baget přidat více ingrediencí typické pro Vietnam. Liší se také tím, že Francouzi dávají do svých pečiv hodně másla a Vietnamci naopak olej.

Pokud byste dostali chuť na vietnamskou bagetu, můžete podnik navštívit buď na adrese Dlouhá 39 nebo Palackého 11!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *