Publikováno

Vietnamská ledová káva a její příprava

Vietnamská ledová káva neboli „ca phe sua da“, je sladkým osvěžením v letních dnech. Přestože se může na první pohled zdát, že její příprava je o něco složitější, opak je pravdou. Vietnamská káva s použitím phin filtru je velmi snadná a každý si tuto kávu může připravit i doma.

Vietnamská káva a její příprava

  • 15 gramů středně namleté kávy Dak Lak Dark nebo Original (můžete použít i jinou kávu, dbejte ale na její chuť. Káva by měla být hořčejšího rázu).
  • Sladké kondenzované mléko Ong Tho. Pokud Ong tho nemáte k dispozici, klidně použijte salko 
  • Phin filtr
  • 2 skleničky (jedna sklenice naplněná ledem až po okraj)

Vietnamská káva a její příprava

  • Nalijte kondenzované mléko do sklenice bez ledu (kolik mléka použijete je na vás)
  • Nasypte 15g vietnamské kávy do phin filtru
  • Na kávu položte síťko a mírně přitlačte
  • Nádobu položte na skleničku s kondenzovaným mlékem
  • Do vietnamského filtru nalijte trošku vody a nechte na 30 sekund vyluhovat
  • Dolijte vodu až do 2/3 phin filtru a uzavřete nádobu víčkem
  • Jakmile káva překape z phin filtru do skleničky, pořádně zamíchejte
  • Kávu poté nalijte do skleničky s ledem a znovu pořádně zamíchejte
  • Dobrou chuť!

Všechny ingredience můžete najít i na našem e-shopu, nebo na prodejně. Třeba by vás zajímalo, že nabízíme kompletní sadu!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *